Vlaai, IJs, Chocolade & meer...

VLAAI

Vlaai, vlaai, sökker oppe vlaai
Ich wooi det ich ter ein stökske van haai
En al waas det stökske nog zoo klein
Dao mot waal sökker op zeen.

Zo luidt 'n Limburgs kinderversje. Vlaai is in het mooie Limburg al eeuwen 'n heel populair lekkerij en wat ons betreft zal dit nog lang zo blijven.
Wist u dat de geschiedenis van de vlaai zelfs terug gaat naar de tijd van de oude Germanen? Zij bakten 'n soort brood en goten er honing of vruchtensap overheen.

Waarom later eigenlijk alleen de Limburgers vlaaien gingen maken en de andere Nederlanders niet, zal wel altijd een raadsel blijven. Feit is dat men tegenwoordig ook buiten Limburg deze lekkernij heeft ontdekt. Geen wonder, want vlaaien zijn er in talloze smaken en varianten. Zo bakken onze vlaaienbakkers meer dan 50 soorten echte Limburgse vlaaien volgens aloud recept en elke ochtend vers. Zeker weten: de vlaai is een Limburgse traditie die nooit verloren zal gaan. Sjmakelijk!


Klik HIER voor de bestel lijst 2020

'Houwens Vlaai is sinds 1951 voor velen het adres voor echte Limburgse vlaaien. Al meer dan 50 jaar verkoopt Houwen's Vlaai dagverse, ambachtelijke bereide vlaaien.

Ons assortiment bestaat uit vele soorten vlaaien. De traditionele Limburgse rastervlaaien en kruimelvlaaien, maar daarnaast ook de luxe vlaaien met bavaroise, vruchten, noten enz. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook zijn wij voortdurend bezig dit assortiment aan te passen, zodat u steeds weer verrast wordt door onze nieuwe creaties.

1

Aardbeien bavaroise vlaai

Op de krokante bodem van deze vlaai ligt een laag ambachtelijk bereide banketbakkersroom. Hierover ligt een laag aardbeienbavaroise. De vlaai is afgewerkt met een laag aardbeiengelei. Heerlijk met een rand slagroom voor 2 euro

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

2
Aardbeien vlaai

De bodem van deze vlaai is gevuld met zelf gekookte banketbakkersroom met daar boven op een laag Zwitserse room. Bovenop deze vulling ligt een rijkelijk gevulde laag verse aardbeien. Dit is echt genieten tot en met de laatste kruimel! Voor een feestelijk tintje doen we er eventueel nog een rand slagroom op, voorzien van witte chocoladevlokken. Genieten maar!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

3
Aardbeien vlaai krokant

De krokante bladerdeegbodem van deze vlaai is gevuld met zelf gekookte banketbakkersroom met daar bovenop een laag Zwitserse room. Bovenop deze vulling ligt een rijkelijk gevulde laag verse aardbeien. Dit is echt genieten tot en met de laatste kruimel! Voor een feestelijk tintje doen we er eventueel nog een rand slagroom op, voorzien van witte chocoladevlokken. Genieten maar!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Abrikozen schuim krokant

De krokante bodem van deze vlaai is gevuld met een laagje room en abrikozen. De vlaai is pas echt af als hij in de winkel voorzien wordt van een laag verse slagroom, 'sneeuwschuim' en witte chocolade! Deze vlaai is ook verkrijgbaar met kersenvulling.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Abrikozen vlaai

De bodem van deze vlaai is gevuld met heerlijke abrikozen. Het raster van deeg en suiker zorgt voor de typisch Limburgs uitstraling van deze vlaai. Deze vlaai is heerlijk met slagroom, een rand of geheel gevuld!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Abrikozenkruimel vlaai

Deze variant op de kruimelvlaai heeft een vulling van heerlijke abrikozen. Ook deze kruimelvlaai is afgewerkt met een laag roomboter kruimels.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Ananas vlaai

Deze vlaai is gevuld met heerlijke stukjes ananas, die op smaak zijn gebracht met suiker. De frisse smaak van ananasvlaai is zeker een aanrader tijdens de warmere dagen!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Appel citroen vlaai

Deze vlaai is gevuld met een mengsel van appel, citroen en banketbakkersroom. Deze vlaai wordt opgemaakt met een laag verse slagroom, krokante suikeramandelen en pure chocolade!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Appel kruimel vlaai

Deze variant op de kruimelvlaai is gevuld met een mengsel van appels en rozijnen. Ook deze vlaai is afgewerkt met roomboter kruimels.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Appel room kaneel vlaai

De appelbodem van deze vlaai is gevuld met een feestelijke combinatie van Zwitserse room en kruidnoten! Dit geheel wordt bestrooid met kaneelkruiden. Het feest is pas echt compleet als de vlaai wordt opgemaakt met verse slagroom en pure chocolade! met een rand slagroom 2 euro!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Appel vlaai

Deze vlaai is gevuld met een combinatie van verse appels en blikappels. De vulling wordt op smaak gebracht met de beste kaneelkruiden en wat suiker. Heerlijk met verse slagroom!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Appeltaart vlaai

Appeltaart vlaai. Ook heerlijk met slagroom.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Bosvruchten vlaai deluxe

De krokante bodem van deze vlaai wordt gevuld met ambachtelijk bereide banketbakkersroom en een laag Zwitserse room. Hierover komt een mengsel van zwarte bessen, rode bessen, bosbessen, frambozen en wilde braambessen.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Bourgondisch kruimel (appel rum rozijnen) vlaai

Deze vlaai heeft een vulling van appels, banketbakkersroom rozijnen en rum. Ook deze variant is afgewerkt met een laag roomboter kruimels.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Cappuccino Vlaai

Cappuccino Vlaai.

 
Hele vlaai:

€ 5

Halve vlaai:

Chocorette 8 persoons

Een taartje voor chocolade liefhebbers. Een zachte Jivara chocolade uit Ghana, melkchocolade mousse . Tussen de laagjes chocolade cake en garnituur van stukjes cacao en nougat. Afgwerkt met chocolade canache en chcolade garnituur

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Christoffel vlaai

De bodem van deze luxe vlaai is gevuld met kersen. De vlaai wordt voorzien van een laag verse slagroom, een laag chocolade slagroom en bruine chocolade. De combinatie van zure kersen en zoete slagroom maakt deze vlaai tot iets speciaals!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Eindhovenaartje

Heerlijk hazelonootplakjes gevuld met moccacreme, lekkerst op kamer temperatuur eten.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Hazelnoot vlaai

De bodem van deze vlaai is gevuld met ambachtelijk bereide banketbakkersroom. Hierover een laag heerlijke hazelnoten crème. De vlaai wordt opgemaakt met hazelnoten, stukjes chocolade en verse slagroom.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Kersen vlaai

Deze echte klassieker onder de vlaaien wordt gevuld met heerlijke, pitarme kersen. Het raster van deeg en suiker over deze vulling geeft ook deze vlaai die typisch Limburgse uitstraling!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Kersen vlaai deluxe

Deze echte klassieker onder de vlaaien wordt gevuld met heerlijke, pitarme kersen. Deze vlaai wordt gevuld met een laagje room en afgewerkt met kersen. Ook heerlijk met slagroom voor 2 euro!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Kersen vlaai deluxe krokant

Deze echte klassieker onder de vlaaien wordt gevuld met heerlijke, pitarme kersen. Deze vlaai wordt gevuld met een laagje room en afgewerkt met kersen. Ook heerlijk met slagroom.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Kersenkruimel vlaai

Deze kruimelvlaai is gevuld met heerlijke kersen. Ook deze vlaai is afgewerkt met krokante roomboter kruimels.

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Kruimel vlaai

Deze typisch Limburgse vlaai is verkrijgbaar in verschillende varianten. Op de foto hierboven ziet u de kruimelvlaai, met een vulling van ambachtelijk bereide banketbakkersroom. De vlaai is afgewerkt met roomboter kruimels.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Leonidas Bonbons 500 gram
 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Noga room vlaai

De bodem van deze vlaai wordt gevuld met ambachtelijk bereide banketbakkersroom en een laagje Zwitserse room. De vlaai is pas echt af als deze voorzien wordt van een laag verse slagroom en hazelnootnoga!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Nogatine 10/12pers.

Heerlijke Nogatine Schuimtaart, kan ook als toetje geserveerd worden. Tevens glutenvrij

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Nogatine slagroomtaart 6/8

Heerlijke Nogatine Slagroomtaart , uit de diepvries, ook als ijstaart heerlijk. Half uurtje ontdooien.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Oma's vlaai

Heerlijke harde wener bodem met rabarber gevuld en afgewerkt met hazelnoot schuim en kaneel.

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Opa: Wener Kersenvlaai

Heerlijke harde wener bodem gevuld met kersen,slagroom en afgwerkt met hazelnoot schuim een toppertje!!!!

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Peren caramel bavaroise vlaai

De krokante bodem van deze vlaai is gevuld met ambachtelijk bereide banketbakkersroom. Hierover ligt een laag peren bavaroise, met daarover een laag caramel. De slagroom, verse peren en chocolade, maken deze vlaai tot een feestelijk geheel! Heerlijk met een rand slagroom 2 euro!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Peren vlaai

Op een zachte bodem gevuld met banketbakkersroom vol met peren. Ook heerlijk met slagroom.

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Peren vlaai krokant

Op een krokante bodem gevuld met banketbakkersroom vol met peren. Ook heerlijk met slagroom.

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Pruimen vlaai

De bodem van deze vlaai is gevuld met heerlijke, pitloze, zwarte pruimen. De vlaai is afgewerkt met een raster van deeg en suiker.

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Rijste vlaai

De bodem van deze vlaai wordt gevuld met zelfgekookte rijst, op smaak gebracht met de beste ingrediënten! Deze vlaai is heerlijk met verse slagroom en snippers van bruine chocolade!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Rijste vlaai met slagroom

De bodem van deze vlaai wordt gevuld met zelfgekookte rijst, op smaak gebracht met de beste ingrediënten! Deze bovenkant van van de vlaai is volledig bedekt met slagroom en snippers van bruine chocolade!

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Ski Vlaai Krokant

De krokante bodem van deze vlaai is gevuld met een laagje room en kersen. De vlaai is pas echt af als hij in de winkel voorzien wordt van een laag verse slagroom, 'sneeuwschuim' en kaneelpoeder! Deze vlaai is ook verkrijgbaar met abrikozen vulling.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Slagroom rand
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Slagroom vol
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Slagroomtaart 8/10 persoons

Heerlijke Slagroomtaart !!

Hele vlaai:

Halve vlaai:

Vers fruit vlaai

De bodem van korstdeeg is bereid met 100% boter en gevuld met zwitserse room met daarop vers fruit. Deze vlaai is seizoensgebonden.

 
Hele vlaai:

Halve vlaai:

Wener Aardbeienvlaai

Heerlijke Wenerbodem gevuld met zwitserse room en daarop heel veel aardbeien.

Hele vlaai:

Halve vlaai:

         
ARIBA | Vlaai, IJs, Chocolade & meer...