Vlaai, IJs, Chocolade & meer...

VLAAI

Vlaai, vlaai, sökker oppe vlaai
Ich wooi det ich ter ein stökske van haai
En al waas det stökske nog zoo klein
Dao mot waal sökker op zeen.

Zo luidt 'n Limburgs kinderversje. Vlaai is in het mooie Limburg al eeuwen 'n heel populair lekkerij en wat ons betreft zal dit nog lang zo blijven.
Wist u dat de geschiedenis van de vlaai zelfs terug gaat naar de tijd van de oude Germanen? Zij bakten 'n soort brood en goten er honing of vruchtensap overheen.

Waarom later eigenlijk alleen de Limburgers vlaaien gingen maken en de andere Nederlanders niet, zal wel altijd een raadsel blijven. Feit is dat men tegenwoordig ook buiten Limburg deze lekkernij heeft ontdekt. Geen wonder, want vlaaien zijn er in talloze smaken en varianten. Zo bakken onze vlaaienbakkers meer dan 50 soorten echte Limburgse vlaaien volgens aloud recept en elke ochtend vers. Zeker weten: de vlaai is een Limburgse traditie die nooit verloren zal gaan. Sjmakelijk!


Bel ons als u wilt bestellen, Tel: 0297 273567

'Houwens Vlaai is sinds 1951 voor velen het adres voor echte Limburgse vlaaien. Al meer dan 50 jaar verkoopt Houwen's Vlaai dagverse, ambachtelijke bereide vlaaien.

Ons assortiment bestaat uit vele soorten vlaaien. De traditionele Limburgse rastervlaaien en kruimelvlaaien, maar daarnaast ook de luxe vlaaien met bavaroise, vruchten, noten enz. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook zijn wij voortdurend bezig dit assortiment aan te passen, zodat u steeds weer verrast wordt door onze nieuwe creaties.

ARIBA | Vlaai, IJs, Chocolade & meer...